Κανελόνια με πράσο, σπανάκι, ανθότυρο και φέτα 22 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Κανελόνια με πράσο, σπανάκι, ανθότυρο και φέτα
Όσο υπάρχουν ακόμα φρέσκα λαχανικά καλά είναι να τρώμε. Το παρακάτω πιάτο είναι πολύ υγιεινό και νόστιμο χωρίς πολλές θερμίδες.
 
 

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια χωρίς βράσιμο
750 γραμμάρια σπανάκι
3 πράσα
250 γραμμ. ανθότυρο
250 γραμμ. τυρί φέτα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
άνηθο προαιρετικά
αλάτι - πιπέρι
3 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη
μπεσαμέλ
λάδι
100 γραμμ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Κόβουμε το σπανάκι χοντρά κομμάτια και το πλένουμε. Το στραγγίζουμε καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ όπως συνήθως και ρίχνουμε 1 αυγό μέσα.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τα πράσα και το λάδι και ρίχνουμε το σπανάκι ανακατεύοντας για να μαραθεί, ρίχνουμε και τον άνηθο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι λίγο. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσουν ρίχνουμε μέσα τα τυριά και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια αφού απλώσουμε λίγη από την μπεσαμέλ στο πυρέξ και τα τοποθετούμε το ένα κοντά στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και κομματάκια από το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-35 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
(Αν θέλετε να κάνετε την συνταγή νηστήσιμη βάλτε νηστήσιμο τυρί και αντί για μπεσαμέλ μια σάλτσα ντομάτας αλλά σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Όπου βούτυρο βάζουμε λάδι).
1 αστέρια από 22 επισκέπτες