Καπονάτα 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Καπονάτα
 
 

Υλικά (4-6)

2 μέτριες μελιτζάνες, περίπου 750 γρ. κομμένες σε κύβους των 5 εκ.
½ φλιτζ. ελαιόλαδο αρωματικό
4 μίσχοι σέλερι κομμένοι σταυρωτά σε μικρά κομμάτια, πλυμένα και στεγνωμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
425 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με τον χυμό τους
αλάτι και πιπέρι μαύρι φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
100 ml κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές κάπαρη
16 μεγάλες πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στα τα τέσσερα
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο αρωματικό λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές, και τις στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
2. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε το σέλερι μέχρι να γίνει τραγανό και το στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Πετάμε το τηγανόλαδο.
3. Σε ένα καθαρό τηγάνι τηγανίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Λιώνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη στο ξύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ελιές και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σάλτσα ντομάτας με τις μελιτζάνες και το σέλερι. Αφήνουμε να μείνει για λίγα λεπτά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με τη φρέσκια ντομάτα πριν σερβίρουμε το πιάτο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.



0 αστέρια από 1 επισκέπτες