Καρυδάτο 13 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Καρυδάτο
Για μένα το πιο νόστιμο και ευωδιαστό κέρασμα. Φτιάξτε το και δεν θα το μετανιώσετε.
 
 

Υλικά

1300 γρ. καρύδι σπασμένο
1 κιλό αλεύρι
75 γρ. κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1600 γρ. ζάχαρη
1/2 κιλό ασπράδι αυγών

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το καρύδι με το αλεύρι, κακάο, κανέλα ζάχαρη. Βάζουμε το ασπράδι σε μια κατσαρόλα και στη φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα γρήγορα για να μην πιάσει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα στερεά που ανακατέψαμε και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και παίρνουμε το μείγμα που κάναμε, βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβουμε μικρά κουμπάκια, όπως ονομάζονται, σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 14 - 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν γυρίζουμε τα μισά, βάζουμε πραλίνα και με τα αλλά μισά καπακώνουμε όπως κάνουμε με τα πτι - φουρ. Εύκολη και νόστιμη συνταγή.
2 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες