Κόκορας κρασάτος 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κόκορας κρασάτος
 
 

Υλικά

1 κόκορας 1,5 κιλό
120 γρ. μπέικον
60 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας λάδι
λίγο αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
θυμάρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή φιάλη κόκκινο κρασί
15 μικρά κρεμμυδάκια
15 μανιτάρια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τον κόκορα σε έξι μερίδες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρετε το μπέικον με βούτυρο και όταν αρχίζουν να ροδίζουν, αλευρώνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε κι αυτά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο, λιωμένο, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Σβήνετε με το κρασί και βάζετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για μία ώρα μέχρι ο κόκορας να είναι τρυφερός.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε για 10 λεπτά σε νερό με λίγο βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμα, τα σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στο σκεύος με τον κόκορα. Ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε με χωριάτικες χυλοπίτες, ή χοντρό μακαρόνι.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες