Κοτόπουλο με πρασινάδα (saag chicken, Ινδία) 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Κοτόπουλο με πρασινάδα (saag chicken, Ινδία)
Πρασινάδα (saag) σημαίνει παραδοσιακά το σπανάκι, που αποτελεί τη συνηθισμένη επιλογή για να συνδυαστεί με το κοτόπουλο, αν και άλλα πράσινα λαχανικά ταιριάζουν εξίσου καλά. Το κοτόπουλο με πρασινάδα είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα προερχόμενα από το κρατίδιο του Punjab στην Ινδία.
 
 

Υλικά (6)

1,4-1,5 κιλά τεμάχια κοτόπουλου ξεπετσιασμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες λιωμένες
1 τεμάχιο τζίντζερ των 2.5 εκ. ψιλοκομμένο
4 κουταλιές γάλα
4 μάτσα σπανάκι πλυμένο και τεμαχισμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι cayenne pepper
1 κουταλάκι σκόνη κόλιαντρου
1/2 κουταλάκι κουρκούμη (turmeric)
2 μεγάλες φλούδες καρδάμωμου
2 γαρύφαλλα
7 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Τηγανίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο σε 4 κουταλιές λάδι για 3-4 λεπτά μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και το βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε το σπανάκι σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε 1/4 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και το βγάζουνε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ και το βάζουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά. Προ-σθέτουμε τις ντομάτες, αλά, την κουρκούμη, τα γαρύφαλλα, το καγιέν, τη σκόνη κόλιαντρου και το καρδάμωμο.
4. Περιχύνουμε με μια κουταλιά νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χα-μηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γάλα. Σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.
5. Προσθέτουμε το σπανάκι και το γκαράμ μασάλα. Μαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο στο κοτόπουλο και το σκεπάζουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες