Κοτόπουλο με δαμάσκηνα 28 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
Ένα Χριστουγεννιάτικο ψητό φαγητό λίγο ζουμερό, που μπορεί να γίνει και με γαλοπούλα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 μπούτια κοτόπουλου
1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (αν θέλουμε και πικάντικη)
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
100 γρ. ξερά δαμάσκηνα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό πατάτες στρόγγυλες
1 φλυτζάνι του καφέ κρασί μηλίτης
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κάνουμε ένα μείγμα με χυμό πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και μουστάρδα. Τοποθετούμε τα μπουτάκια της κότας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 6 ώρες. Αφαιρούμε τα μπούτια και περνάμε τη μαρινάδα από ένα σουρωτήρι. Την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα δαμάσκηνα και τα ροδίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κρασί, τη μαρινάδα και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και τις πατάτες, σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
4 αστέρια από 28 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες