Κοτόπουλο προβανσαλ και κριθαράκι με δεντρολίβανο 1 ψήφοι

Κοτόπουλο προβανσαλ και κριθαράκι με δεντρολίβανο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα αλλά με το δέρμα (περίπου 1,2 κιλά) κομμένα στη μέση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 πράσα μόνο το λευκό μέρος, κομμένα στη μέση κατά μήκος και
μετά σε φέτες των 8 χιλιοστών διαγώνια, καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
2 κιλά τομάτες ολόκληρες από κονσέρβα, στραγγισμένες και κομμένες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
175 γρ ελιές καλαματιανές χωρίς κουκούτσια
Για το κριθαράκι με δεντρολίβανο:
500 γρ κριθαράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιές δεντρολίβανος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
1. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και του βάζουμε αλατοπίπερο. Σε ένα μεγάλο βαρύ πυρίμαχο σκεύος ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και σκουραίνουμε το κοτόπουλο σε δυο μερίδες, μεταφέροντάς το με τσιμπίδα σε μια πιατέλα.
2. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε ξύνοντας τα μαυρισμένα κομμάτια, μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα, το ζωμό, τις τομάτες το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο μαζί με ό,τι χυμούς έχουν μαζευτεί στην πιατέλα και σιγοβράζουμε με το σκεύος σκεπασμένο, γυρίζοντας μια φορά το κοτόπουλο, μέχρι να γίνει, περίπου για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τις ελιές στο μίγμα τομάτας και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε στη σάλτσα αλατοπίπερο και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και το κριθαράκι με δεντρολίβανο. Για το κριθαράκι: Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι και σε ένα μεγάλο μπολ το αναμιγνύουμε με το λάδι, το δεντρολίβανο και το πιπέρι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες