Κοτόπουλο Ταϊλάνδης ψιλοτηγανισμένο με βασιλικό 2 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Κοτόπουλο Ταϊλάνδης ψιλοτηγανισμένο με βασιλικό
Νόστιμο και εύκολο. Γίνεται όσο πικάντικο θέλουμε!
 
 

Υλικά (6 Μερίδες)

2 φλ. ρύζι γιασεμιού (jasmine) αμαγείρευτο
1 λίτρο νερό
3/4 φλ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. ρυζόξυδο
1,5 κ.σ. σος ψαριού
3/4 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό φιλέτο από δυο μισά στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες του 1,5 εκ.
3 μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
1,5 φλ. φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι να πάρει βράση στο νερό. Το σκεπάζουμε, χαμη-λώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας, τη σόγια σος, το ρυζόξυδο, τη σος ψαριού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Σε μια κατσαρόλα ή γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι, τη τζιντζερόρριζα και το σκόρδο και μαγει-ρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Αναμιγνύουμε με τις λωρίδες κοτόπουλου και μαγειρεύ-ουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα από το γάλα καρύδας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο 1/3 περίπου. Αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό και ζεσταίνουμε καλά.
Σερβίρουμε πάνω στο βρασμένο ρύζι.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες