Κοχυλάκια φλορεντίνα με τόνο 2 ψήφοι

Κοχυλάκια φλορεντίνα με τόνο
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό
500 γρ. μικρό ζυμαρικό (βίδες, πεταλούδες, κοχυλάκια, μακαρονάκι κοφτό κλπ.)
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 φλιτζ. τυρί κότατζ (1% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. γιαούρτι άπαχο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου που βράζει

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το βράζουμε σε νερό που βράζει μέχρι μόλις να γίνει τρυφερό και να μαραθεί. Το στραγγίζουμε ώστε να φύγει τελείως το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ το αναμιγνύουμε με τον τόνο, το τυρί κότατζ, το γιαούρτι, 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το ταμπάσκο, το βασιλικό και το θυμάρι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζυμαρικό. Βάζουμε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος του 1,5 λίτρου.
4. Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Ρίχνουμε αργά το ζωμό που βράζει ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ζυμαρικό. Προσθέτουμε από πάνω ντο υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες