Καρμπονάρα με ταλιατέλες και τηγανητά αυγά 5 ψήφοι

Καρμπονάρα με ταλιατέλες και τηγανητά αυγά
Τα τηγανητά αυγά κάνουν πλουσιότερη μια έξυπνη καρμπονάρα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

8 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/3 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες και μετά ψιλοκομμένη
390 γρ. ταλιατέλες (με αυγά)
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκ.

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε ελαφρά 4 αυγά, τα δύο τυριά, το σκόρδο και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
2. Μαγειρεύουμε την πανσέτα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 7 λεπτά. Με ένα βαθύ κουτάλι την μεταφέρουμε στο μπολ.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 3 λεπτά λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας) και προσθέτουμε το μπρόκολο. Μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και τρυφερό και το ζυμαρικό να έχει μαλακώσει, περίπου για 3 ακόμη λεπτά. Στραγγίζουμε το μίγμα ζυμαρικού και μπρόκολου και φυλάμε ½ φλιτζ. από τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Αμέσως προσθέτουμε το μίγμα αυγού και τυριών, την πανσέτα και τον ζωμό και ανακατεύουμε, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό κατά το ανακάτεμα. Ρίχνουμε αλάτι και περισσότερο πιπέρι κατά τη γεύση. Το σκεπάζουμε για να παραμείνει ζεστό.
4. Θερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σπάζουμε τα 4 αυγά που έχουν μείνει μέσα στο τηγάνι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό, περίπου για 2 λεπτά. Προσεκτικά γυρίζουμε τα αυγά, μαγειρεύουμε μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό, αλλά ο κρόκος να παραμείνει μαλακός, περίπου για 1 λεπτό ακόμη. Βγάζουμε τα αυγά από τη φωτιά, τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες