Καρπουζόπιτα 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Καρπουζόπιτα
'Αλλο ένα καλοκαιρινό γλυκό που δίνω, παραδοσιακό αυτή τη φορά. Η καρπουζόπιτα έχει τις ρίζες της στις Κυκλάδες κι ιδιαιτέρα στη Μήλο και στη Φολέγανδρο όμως εκεί μαγειρεύεται με πολύ λάδι. Η συνταγή όμως που θα δώσω είναι ελαφριά και πολύ, μα πολύ δροσερή.
 
 

Υλικά

5 κιλά καρπούζι
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη (αν το καρπούζι είναι πολύ γλυκό μειώνουμε στις 3 κουταλιές)
4 κουταλιές γλυκού ανθόμελο
4 κουταλιές σούπας λάδι
4 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλακό, γιατί όπως έχω αναφέρει το μαλακό αλεύρι είναι ψιλόκοκκο και με μαλακή γλουτένη οπότε αποφορά καλύτερα τα υγρά
μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση

Κόβουμε κομμάτια το καρπούζι και καθαρίζουμε με προσοχή από τα κουκούτσια. Το στύβουμε με το χέρι σε ένα σουρωτήρι χωρίς να το διαλύσουμε εντελώς. Κάτω από το σουρωτήρι μαζεύουμε το ζουμί του. Το χρησιμοποιούμε σαν δροσιστικό ή και σε φρουτοσαλάτα που έχω δώσει. Δεν πάει τίποτα χαμένο. Αφήνουμε το καρπούζι στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το καρπούζι, 2 κουταλιές λάδι, το μισό μέλι και το αλεύρι έτσι που να έχουμε ένα μείγμα (χυλό) όχι νερουλό αλλά όχι πολύ πηχτό. Ίσως να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με σουσάμι. Αδειάζουμε το μείγμα του καρπουζιού και καλύπτουμε πάλι με σουσάμι. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες