Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί 7 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί
 
 

Υλικά (20-25 κομμάτια)

20-25 κολοκυθοκορφάδες
200 γρ. ρύζι
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. λάδι
χυμό από 2 λεμόνια
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τους κολοκυθοκορφάδες και κόβετε τα κοτσάνια τους. Τους πλένετε και τους αφήνετε να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ βάζετε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τυρί, το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε έναν έναν τους κολοκυθοκορφάδες μέχρι λίγο πριν την μέση γιατί θα φουσκώσουν. Τους κλείνετε καλά τους βάζετε σε μια κατσαρόλα τον έναν δίπλα στον άλλον, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό των λεμονιών. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε με ένα πιάτο και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για λίγο και σερβίρετε ζεστούς.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες