Κοπεγχάγη 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Κοπεγχάγη
Ένα υπέροχο γλυκό με σιρόπι που είμαι σίγουρη θα το απολαύσετε.
 
 

Υλικά (15 τεμάχια)

300 γρ. φύλλο μπακλαβά
1 φλ. ζάχαρη
Ηλιέλαιο για το φύλλο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
3 φλ. αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη
1 φλ. κονιάκ
3/4 φλ. πορτοκάλι
1 φλ. μαργαρίνη

Για το σιρόπι:
3 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 κομμάτι κανέλλα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τη φλούδα. Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα. Ρίχνετε λίγη λίγη τη φρυγανιά.
Στρώνετε 8 φύλλα σε αλειμμένο με λάδι ταψάκι νούμερο 24 αλείφοντας κάθε φύλλο με ηλιέλαιο. Βάζετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση διπλώνετε προς τα μέσα, πάνω στη γέμιση, τα φύλλα που εξέχουν και τα αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και κόβετε γύρω-γύρω τα φύλλα που περισσεύουν. Χαράζετε ελαφρά σε μπακλαβαδωτά τεμάχια και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό και βράζετε για 3 λεπτά ακόμη. Όταν βγάλετε το γλυκό το περιχύνετε ζεστό με το σιρόπι χλιαρό.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες