Κοτόπιτα με φύλλο κουρού 15 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Κοτόπιτα με φύλλο κουρού
 
 

Υλικά (20-30 κομμάτια)

1 συσκευασία φύλλο κούρου
4 στήθη κοτόπουλο βρασμένο χωρίς κόκαλα
4 καρότα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια σε φετούλες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 1/2 κούπα ζωμό κότας
αλάτι - πιπέρι
μισή κουταλίτσα κάρυ

Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε καβάκια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια ως να μαλακώσουν και ρίχνετε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για δυο λεπτάκια. Προσθέτετε το κάρυ και μετά το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί και μετά ρίχνετε τον ζωμό, το μαϊντανό και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε το φύλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχουν από τα τοιχώματα προσθέτουμε την γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο που εξέχει. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά περίπου.
1 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες