Κοτόπουλο Αλφρέντο με φετουτσίνια 5 ψήφοι

Κοτόπουλο Αλφρέντο με φετουτσίνια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
1,5 φλιτζάνι βούτυρο μοιρασμένο
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους
900 γρ. τυρί ρικότα πλήρες με το γάλα του
1/2 λίτρο παχιά κρέμα
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1 Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2 Στο μεταξύ λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια μεγάλη χύτρα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει και οι χυμοί του να τρέχουν διαφανείς. 3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ρικότα, την κρέμα, το αλάτι, την παρμεζάνα και τι υπόλοιπο βούτυρο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αναμιχθούν καλά, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζυμαρικό και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες