Κοτόπουλο με ταλιατέλες του κυνηγού 2 ψήφοι

Κοτόπουλο με ταλιατέλες του κυνηγού
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

1 κοτόπουλο ολόκληρο 2 κιλά
2,5 φλιτζ. νερό
1 φέτα κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
1,5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3,5 φλιτζ. τομάτες από κονσέρβα
50 γρ μανιτάρια από κονσέρβα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/3 κουτ. τσαγιού βασιλικός
450 γρ. ταλιατέλες πλατιές
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια βαθιά χύτρα ατμού με το νερό, το κρεμμύδι και 3/4 κουταλάκι αλάτι. Βάζουμε το σκέπασμα σφιχτά και σιγοβράζουμε για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια για σερβίρισμα. Διατηρούμε το ζωμό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/4 κουταλιά αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το λίπος από το ζωμό του κοτόπουλου, προσθέτουμε νερό ώστε να έχουμε συνολικά 5 φλιτζάνια και τα χύνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2,5 κουταλάκια αλάτι και τις ταλιατέλες.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί των 2 λίτρων. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στις ταλιατέλες, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες