Κοχυλάκια με αμαγείρευτη σάλτσα αγκινάρας, ελιάς και τόνου 2 ψήφοι

Κοχυλάκια με αμαγείρευτη σάλτσα αγκινάρας, ελιάς και τόνου
Στην Ιταλία η αμαγείρευτη σάλτσα ονομάζεται salsa cruda και δίνει ένα έξοχο
δείπνο του ενός πιάτου. Στο παρόν ο συνδυασμός από αγκινάρες, ελιές, κάπαρη,
και ξύσμα λεμονιού δεν είναι μόνο ωραίος αλλά και έξοχα γευστικός.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ ζυμαρικό κοχυλάκια
Αμαγείρευτη σάλτσα (Salsa Cruda):
1 βαζάκι των 200 γρ καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
1/4 φλιτζ κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1/2 φλιτζ ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες
χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο των 160 γρ στραγγισμένες
1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές επί πλέον
πιπέρι μαύρο φρέσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ μαϊντανός φρέσκος κομμένος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις 2 κουταλιές λάδι.
2. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά της αμαγείρευτης σάλτσας. Τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες