Κρεσπελες με ρικότα και αντσούγες 2 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Κρεσπελες με ρικότα και αντσούγες
 
 

Υλικά

1 κιλό (/6½ φλ.) αλεύρι
50 γρ. φρέσκια μαγιά μπίρας
500 γρ. τυρί ρικότα
6-7 φιλέτα αντσούγας
λαρδί ή λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη σε ζεστό νερό νοστιμισμένο με αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τη ζύμη, προσθέτοντας περισσότερο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Όταν η ζύμη θα έχει γίνει ελαστική, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε τις αντσούγες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τη ρικότα με ένα πιρούνι.
3. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, αποσπάμε λίγη και, στην παλάμη του αριστερού μας χεριού (που την έχουμε από πριν υγράνει με νερό), σχηματίζουμε ένα κέλυφος. Στο κοίλο τοποθετούμε ένα κομμάτι αντσούγας και μια κουταλιά ρικότα. Τραβάμε τη ίδια ζύμη για να καλύψει τη γέση σχηματίζοντας μια σφαίρα ή ένα ωοειδές.
4. Χύνουμε το λάδι ή το λαρδί σε ένα βαθύ τηγάνι και, μόλις κάψει, απλώνουμε σ’ αυτό τις κρεσπέλες με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε καυτές.

0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες