Κριθαράκι πικάντικο Ινδιών 5 ψήφοι

Κριθαράκι πικάντικο Ινδιών
Σερβίρεται με μάγκο τσάτνι και κρύο γιαούρτι.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές φυτικό λάδι
500 γρ. άπαχος κιμάς αρνιού
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκια τζιντζερόριζα ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (jalape?o chilli) με τους σπόρους, κομμένη
1,25 κουταλάκια καρδάμωμο τριμμένο
1,5 κουταλάκι σκόνη κάρι
250 γρ. κριθαράκι
2 φλιτζ. ζωμός βοδινού
1 φλιτζ. ώριμη ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη
1/2 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο κομμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά χύτρα σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει, σπάζοντάς τον με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, για 5 λεπτά περίπου. Με ένα τρυπητό κουτάλι, μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρδάμωμο, το κάρι και το κριθαράκι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τοιν ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.
3. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να μην κολλήσει στον πάτο της χύτρας, περίπου για 15 λεπτά. Επαναφέρουμε τον κιμά στην χύτρα και τον αναμιγνύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο.
4. Βάζουμε σε σωρό το ζυμαρικό σε μια μεγάλη πιατέλα. Γαρνίρουμε με την ντομάτα και τον φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες