Κριθαράκι σαλάτα με απ όλα 2 ψήφοι

Κριθαράκι σαλάτα με απ όλα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

300 γρ. κριθαράκι
1/3 φλιτζ. τομάτες λιαστές με στραγγισμένο το λάδι τους
5 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/4 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
1/4 φλιτζ. ελιές Καλαμών κομμένες (ή άλλες μαύρες ελιές άλμης).
1 φλιτζ. ραδίκι ψιλοκομμένο (περίπου 1 κεφαλάκι)
1/2 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
1/2 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός κομμένος
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τις ελιές και τα αναμιγνύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. (Μπορεί να ετοιμαστεί και μέχρι 6 ώρες πριν. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.)
3. Αναμιγνύουμε το ραδίκι, τα κουκουνάρια, το βασιλικό, την παρμεζάνα και το σκόρδο με το μίγμα από το κριθαράκι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες