Κριθαράκι σαλάτα με λαχανικά και μυρωδικά 2 ψήφοι

Κριθαράκι σαλάτα με λαχανικά και μυρωδικά
Αρακάς, αγγούρι, τομάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανός και μέντα συνδυάζονται με κριθαράκι και δίνουν μια ωραία καλοκαιρινή σαλάτα.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

Σαλάτα:
180 γρ αρακάς
2 2/3 φλιτζάνι τομάτες (περίπου 1,5 kg)
1 1/4 φλυτζ τομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 φλυτζ αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
1/2 φλυτζ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι φρέσκη μέντα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη

Dressing:
1/4 φλυτζ χυμός λεμονιού
2 κουταλιές φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σκόρδο λιωμένο
3/4 φλυτζ ελαιόλαδο
1 κεφάλι μαρούλι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:
1. Βράζουμε νερό αλατισμένο. Προσθέτουμε τον αρακά, βράζουμε για 1 λεπτό. Με τρυπητό κουτάλι μεταφέρουμε τον αρακά στο τρυπητό. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ίδιο σκεύος. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, στραγγίζουμε και κρυώνουμε.
2. Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύουμε με sugar snap peas, τις τομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη μέντα και τη φλούδα λεμονιού. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Για το dressing:
1.Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το σκόρδο σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνουμε κτυπώντας το ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Ρίχνουμε το μισό dressing πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί. (Μπορεί να γίνει και 6 ώρες πριν. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και το υπόλοιπο dressing χωριστά και παγώνουμε. Τα επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.) Αναμιγνύουμε τη σαλάτα με αρκετό από το υπόλοιπο dressing ώστε να καλυφθεί πλούσια. Βάζουμε αλατοπίπερο. Σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος απλώνουμε το μαρούλι και βάζουμε τη σαλάτα από πάνω.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες