Λιγκουίνια με αχιβάδες και τσορίθο 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Λιγκουίνια με αχιβάδες και τσορίθο
Το chorizo (υπάρχει μεξικάνικο και ισπανικό) είναι φρέσκο λουκάνικο χοιρινού που τρώγεται μαγειρεμένο. Μπορεί να είναι ήπιο ή καυτερό και πουλιέται στα καταστήματα τροφίμων πολυτελείας. Αν δεν βρίσκουμε chorizo, μπορούμε να το υποκαταστήσουμε με οποιοδήποτε φρέσκο, πικάντικο λουκάνικο.
 
 

Υλικά (4)

3 δωδεκάδες αχιβάδες (περίπου 700 γρ.)
500 γρ.λινγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200-250 γρ. καλής ποιότητας τσορίθο, χωρίς το περίβλημα
2 μέτρια κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
3/4 φλιτζ. βότκα
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμμένος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις αχιβάδες (να σκεπάζονται από το νερό), τις μουσκεύουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Ξύνουμε τις αχιβάδες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο σκεύος με επίπεδα πλευρά και σφιχτό σκέπασμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι σιγοβράσει, προσθέτουμε το τσορίθο και το σπάζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να σκουρύνει, περίπου για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, βάζουμε αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας ½ φλιτζ. από το νερό του, το επα-ναφέρουμε στην κατσαρόλα του και το βάζουμε στην άκρη.
5. Βγάζουμε την κατσαρόλα με τα επίπεδα πλευρά από τη φωτιά, προσθέ-τουμε προσεκτικά τη βότκα, ξύνοντας τυχόν μαύρα κομματάκια από τον πάτο της κατσαρόλας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τις αχιβάδες που φυλάξαμε και τις ατμίζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν (πετάμε όσες δεν άνοιξαν.)
6. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, το τσορίθο, το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες