Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν 3 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ λιγκουίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
4 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν ή 3/4 κουταλιά ξηρό
500 γρ μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες
1/2 φλυτζ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ψιλοκομμένη φλούδα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
Γάλα

Εκτέλεση

1. Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το χυμό. Σιγοβράζουμε ώσπου να γίνουν οι γαρίδες. Προσθέτουμε γάλα για να διατηρήσουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Τελευταία βάζουμε το εστραγκόν και τη φλούδα πορτοκαλιού.
2. Βράζουμε τα λιγκουίνια al dente και τα περιχύνουμε με τη σως.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες