Λιγκουίνια με σάλσα Βερακρούς και λυθρίνι 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με σάλσα Βερακρούς και λυθρίνι
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια ξεχαστεί. να σημειωθεί ότι μια καυτή και νερουλή σάλτσα, όπως αυτή, με τη θερμότητα και τη λεπτόρρευστη υφή της, κάνει το ζυμαρικό να εξακολουθεί να βράζει για αρκετά λεπτά. Για το λόγο αυτό, αφήνουμε το ζυμαρικό υποβρασμένο κάπως. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό προκειμένου για φρέσκο ζυμαρικό, που βράζει σε πολύ λίγο χρόνο.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ λιγκουίνια, φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες