Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα 4 ψήφοι

Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

850 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
130 γρ σιμιγδάλι
100 ml κρέμα γάλακτος
1 άσπρη τρούφα ψιλοκομμένη
2 κρόκοι αβγών
350 γρ σπανάκι
40 γρ βούτυρο
40 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κάνουμε πουρέ τις βρασμένες πατάτες και ζυμώνουμε προσθέτοντας μαζί τους κρόκους αυγών, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει πάχος 3 χιλ και κόβουμε 8 τετράγωνα των 10 εκατ. την πλευρά.
2. Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε για λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, πράσο και σπανάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί .
3. Στο πρώτο τετράγωνο ζύμης προσθέτουμε μια κουταλιά από σπανάκι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στρώσεις από ζύμη-σπανάκι και στην επάνω στρώση σπανάκι τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
4. Το βάζουμε στο φούρνο και ψένουμε για 15 λεπτά στους 1900
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικές φέτες άσπρη τρούφα .
0 αστέρια από 4 επισκέπτες