Λιγκουίνια με γαρίδες και σαφράν 22 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες και σαφράν
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


12 γαρίδες
2 φακελάκια σαφράν
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λάδι
μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 ποτηράκια του κρασιού ζωμός ψαριού
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
2 σφηνάκια λιμοντσέλο
1 ματσάκι ρόκα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. λιγκουίνια

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και πριν ροδίσει προσθέτουμε τις γαρίδες. Γυρνάμε δυο φορές σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και τον αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν, την κρέμα, το λιμοντσέλο και τη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι το ζυμαρικό με τη σάλτσα.
2 αστέρια από 22 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες