Λιγκουίνια με σάλτσα από μπέικον και μύδια 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με σάλτσα από μπέικον και μύδια
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον αέρος ή πανσέτα, κομμένα σε κλεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι τριμμένα
150 γρ. μύδια από κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμός από μοσχαράκι
1 μπόλικη χούφτα μαϊντανός χοντροκομμένη
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα τσίλι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει κατά τι, περίπου για 10 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με όλους τους χυμούς της κατσαρόλας.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες