Λιγκουίνια με σάλτσα κρέμας και «αφυδατωμένα» κολοκύθια 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με σάλτσα κρέμας και «αφυδατωμένα» κολοκύθια
Τα κολοκύθια είναι τουλάχιστον 95% νερό. Αυτό τα κάνει τέλεια για αφυδάτωση. Μια διεργασία, όπου τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό τους. Αυτό που απομένει είναι νοστιμότατο, πλούσιο, υπερσυμπυκνωμένες φέτες από κολοκύθια, που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα μας.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ λιγκουίνια, φεττουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ ψιλές φέτες
2 φλιτζ άπαχος ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 φλιτζ ελαφρή κρέμα (ή μισή με γάλα)
1/4 φλιτζ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Αμέσως βάζουμε τα κολοκυθάκια και σωτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι τα κολοκυθάκια να σκουρήνουν και να συρρικνωθούν περίπου στο 1/3 του αρχικού τους μεγέθους, περίπου για 30 λεπτά.
2. Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα, ξύνοντας τυχόν κατάλοιπα, και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ζεσταίνουμε την κρέμα στα μικροκύματα μέχρι να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι. Ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο προθερμασμένο μπολ σερβιρίσματος. Χύνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες