Λιγκουίνια με σολομό κρεολής 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με σολομό κρεολής
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

Για το μίγμα μυρωδικών (σήζονινγκ Κρεολής, 1/2 φλιτζ. περίπου):
4 κουταλάκια πάπρικα
2,5 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
1,5 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
2,5 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
1,5 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1,5 κουταλάκι καγιέν
4 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
4 κουταλάκια φρέσκη ρίγανη κομμένη
4 κουταλάκια φρέσκος βασιλικός κομμένος

Αναμιγνύουμε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.

Για το σολομό:
1/2-3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 φιλέτα σολομού περίπου 175 γρ. το καθένα
1 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη και τσιγαρισμένη για γαρνίρισμα,
1 κιλό λιγκουίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε τα φιλέτα σολωμού με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
2. Ρίχνουμε και στις δυο πλευρές κάθε φιλέτου φρέσκo σήζονινγκ, περίπου 1 κουταλιά για κάθε φιλέτο.
3. Βάζουμε τα φιλέτα στο γκρίλ, ώσπου μόλις να ψηθούν. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τις άκρες.
4. Σερβίρουμε βάζοντας περίπου 120 γρ. λιγκουίνια με σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα σε κάθε πιάτο. Βάζουμε πάνω τους τα φιλέτα σολομού. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με περίπου 2 κουταλιές πιπεριάς.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες