Λιγκουίνια τζαμπαλάγια 1 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Λιγκουίνια τζαμπαλάγια
 
 

Υλικά (6)

750 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκαλα κομμένα σε λωρίδες
500 γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά μίγμα μπαχαρικών Κέιτζουν
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι σκορδόσκονη
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά καυτερή σος τύπου Λουιζιάνα
500 γρ. λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε φέτες των 6 χιλ.
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια κομμένα με τον χυμό τους
1 κουταλιά κορρνφλάουρ
2 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ασπρίσει, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες, τη ζάχαρη, το μίγμα Κέιτζουν, την πάπρικα, τη σκορδόσκονη, τη ρίγα, το αλάτι και την καυτερή σος και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και να τρέχουν καθαροί οι χυμοί του, για 8-10 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα λουκάνικα και τα ντοματάκια. Κτυπάμε το κορνφλάουρ στο κρύο νερό σε ένα μπολ μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και το χύνουμε στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα, περίπου για 10 λεπτά.
3. Ρίχνουμε κουταλιές πάνω στα λιγκουίνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες