Λυχναράκια Πασχαλινά 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Λυχναράκια Πασχαλινά
Είναι παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Κρήτης. Μονό που εκεί χρησιμοποιούν ένα δικό τους τυρί που λέγεται "μαλακά".
 
 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
νερό αρκετό, τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη

Για τη γέμιση:
1400 γρ. μυζήθρα γλυκιά
4 αυγά
2 κούπες μελί
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένη μαστίχα
κανέλα

Εκτέλεση

Κάνουμε μια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι. Τρίβουμε με το πηρούνι το τυρί και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε δίσκους σαν το πιατάκι του καφέ. Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και κάνουμε στη ζύμη γύρω, γύρω τσιμπιές. Να γίνει σαν περίγραμμα τάρτας. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά η τάρτα μας.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες