Μάνγκο τσάτνι 2 ψήφοι

Μάνγκο τσάτνι
 
 

Υλικά


2 μεγάλα μάνγκο, που μόλις έχουν ωριμάσει, ψιλοκομμένα.
500 γρ. μήλα granny smith, ψιλοκομμένα..
300 γρ. φρέσκο τζίντζερ, μισό αλεσμένο και μισό κομμένο σε λεπτά φετάκια.
200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένες.
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες.
1 κουταλιά αλάτι.
150 γρ σταφίδες ξανθές
150 γρ ξηροί χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
600 ml λευκό ξίδι
1/2 κιλό ζάχαρη μαύρη
1/2 κιλό ζάχαρη ξανθή
1κουταλάκι κανέλα
3 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ζάχαρες, σε μια μεγάλη κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ή ώσπου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να λιώσουν. Δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά, και όταν το τσάτνι πάρει βράση, τη χαμηλώνουμε ξανά, και το αφήνουμε να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο, ώσπου να πήξει και να γίνει σαν μαρμελάδα ( 1- 1,5 ώρα περίπου ). Διατηρείται εκτός ψυγείου για χρόνια
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες