Μακαρόνια με σαρδέλες 2 ψήφοι

Μακαρόνια με σαρδέλες
Οι φρέσκες σαρδέλες χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα από την αρχαιότητα. Τρώγονται στη σχάρα, ψητές, τηγανητές, ή μέσα σε ζυμαρικά για νοστιμότατες σάλτσες.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

50 γρ. σταφίδες
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
50 γρ. σταφίδες
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρια
8 σαρδέλες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλια
3 φιλέτα αντσούγας σε λάδι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Για τις φρέσκες σαρδέλες: Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε νερό, σκεπασμένες σε ένα μικρό μπολ. Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το φινόκιο για 10 λεπτά. Φυλάμε το υγρό. Βγάζουμε το βολβό με μια πιρούνα, τον σκουπίζουμε και τον ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το περισσότερο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον τοματοπολτό αραιωμένο με το νερό του φινόκιο. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε μαζί με τα κουκουνάρια. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ισιώνουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε μέσα. Βράζουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ακόμη για λίγο, βάζοντας κι άλλο νερό του φινόκιο, αρκετό για να μην κολλήσει. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις αντσούγες για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, λιώνοντάς τες με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε στη σάλτσα από τις σαρδέλες. Για το ζυμαρικό: Αφήνουμε να πάρει βράση το νερό...
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες