Μαλακά μπισκότα με σοκολάτα και βρώμη 43 ψήφοι

Από ΤΡΙΑΔΑ Α.
Μαλακά μπισκότα με σοκολάτα και βρώμη
Πολύ μαλακά, υγιεινά και νόστιμα μπισκοτάκια!
 
 

Υλικά (30-40 κομμάτια)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 1/4 φλυτζ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλυτζ. λευκή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά
4 βανίλιες
2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλυτζ. νιφάδες βρώμης
2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (200 γρ.)
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (100 γρ.)
1 φλυτζ. τριμμένα φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαύρη/λευκή). Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

Στρώνουμε λαδόκολλά ή αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Με κουτάλι σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο ταψί σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν όταν ζεσταίνονται.

Ψήνουμε για 9 λεπτά σε κανονικό φούρνο και 5 λεπτά σε μικρό φουρνάκι.
Βγάζουμε τη λαδόκολλά για να κρυώσουν τα μπισκότα και τοποθετούμε νέα λαδόκολλα στο ταψί για την επόμενη φουρνιά. Όταν κρυώνει η κάθε φουρνιά προσεχτικά τα βγάζουμε με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μπολ ή πιατέλα επιλογής μας και καλή όρεξη!

Προσοχή: Μην τα αφήσετε να ψηθούν παραπάνω γιατί πικρίζουν αν παραψηθούν.

2 αστέρια από 43 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες