Μοσχαράκι γιορταστικό στιφάδο με κάστανα και δαμάσκηνα 21 ψήφοι

Από ΕΛΕΝΗ ΜΕΤ.
Μοσχαράκι γιορταστικό στιφάδο με κάστανα και δαμάσκηνα
Πάντα εντυπωσιάζει αυτό το πιάτο, τραβάει καλό κόκκινο κρασάκι, παρεούλα και θα ακούσετε τα καλύτερα. Όλες οι κυρίες θα σας ζητούν την συνταγή. Είναι νοστιμότατο και μπορεί να γίνει και με χοιρινό αν θέλετε στις γιορτές. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

3 κιλά μοσχαράκι ελιά ή ποντίκι σε κομματάκια
1 κιλό κρεμμυδάκια ολόκληρα μικρά για στιφάδο
1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα ολόκληρα
1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουτιά ντοματάκι ψιλοκομμένο
2-3 φύλλα δάφνης
2 μασούράκια κανέλλα
1 ποτηράκι μικρό κρασί άσπρο ξηρό
αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι κύμινο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1/2 ποτήρι λάδι-
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί
1 κόκκινη πιπέρια καυτερή
1 κουταλάκι κάρυ
(Τα αφήνουμε 1 νύχτα μέσα στο ψυγείο)

Εκτέλεση

- Τα μαρινάρουμε για ένα βράδυ στην ανωτέρω μαρινάδα
- Τα βγάζουμε, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
- σε κατσαρόλα, σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι, σκόρδο και κρέας μαζί για λίγο.
- Σβήνουμε με το κρασάκι/
- Προσθέτουμε την ντομάτα μας, τα φύλλα δάφνης κανέλλα, αλάτι
πιπέρι.
-Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου για λίγο.

Τώρα σε μία γάστρα ρίχνουμε μέσα όλο κρέας της κατσαρόλας με την σάλτσα του, τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα και τα δαμάσκηνα τα τακτοποιούμε ωραία, κουνάμε την γάστρα να πάει παντού η σάλτσα, την κλείνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για τρεις ώρες. Θα μοσχοβολάει όλη η κουζίνα σας.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ένα ωραίο πιάτο ρύζι βουτύρου.
4 αστέρια από 21 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες