Μοσχάρι με σάλτσα κρασιού 17 ψήφοι

Μοσχάρι με σάλτσα κρασιού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 φλιτζάνια ζωμός μοσχαριού
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι σκελίδες σκόρδο ψημένες
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός κομμένος
λίγο αλάτι κατά τη γεύση
λίγο φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζάνι φιστίκια καβουρδισμένα και κομμένα
1/4 φλιτζάνι ηλιόσποροι καβουρδισμένοι και κομμένοι
1 κιλό μπον φιλέ μοσχαριού κομμένο σε 4 φέτες των 250 γρ.
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
4 κλαράκια μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα κρασιού: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε το ζωμό, το κόκκινο κρασί, 3 κουταλιές από το ψημένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και 1/4 φλιτζάνι από τον κομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν τόσο ώστε να καλύπτεται το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου για 20 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεπτή ομοιόμορφη κρέμα. Τα περνάμε από ένα λεπτό κόσκινο σε μιαν άλλη κατσαρόλα όπου και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον υπόλοιπο μαϊντανό και κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το υπόλοιπο σκόρδο, τους ηλιόσπορους, τα φιστίκια και 2 κουταλιές σάλτσα κρασιού. Ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε την επιφάνεια του κρέατος με το λάδι.
4. Ψήνουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να σκουρύνει καλά η επιφάνεια, περίπου για 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν στον επιθυμητό βαθμό, περίπου 4 λεπτά για μέτριο-σενιάν, ανάλογα με το πάχος.
5. Τρίβουμε από πάνω το κρέας με λίγη από τη σάλτσα κρασιού και μετά πιέζουμε τα κομμάτια προς τα κάτω μέσα στο μίγμα των φιστικιών, ώστε η επιφάνειά τους να καλυφθεί καλά. Βάζουμε τα κομμάτια σε πιάτα σερβιρίσματος, ρίχνουμε τριγύρω κουταλιές από τη υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρουμε με τα κλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 17 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες