Μπαμπάδες 55 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Μπαμπάδες
 
 

Υλικά

5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
λίγο ρούμι

Για τη γέμιση:
σαντιγύ
κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά. Γεμίζουμε 2 ταψάκια για μάφιν μέχρι τη μέση και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγύ και κερασάκια μαρασκίνο.
4 αστέρια από 55 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες