Μύδια αχνιστά με άσπρο κρασί 2 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Μύδια αχνιστά με άσπρο κρασί
 
 

Υλικά (4)

1,5-2 κ. φρέσκα μύδια με κέλυφος
1 ποτήρι άσπρο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες με το πλάι του μαχαιριού
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πετάμε τα μύδια που έχουν ανοιχτό ή σπασμένο κέλυφος (και, αφού τα μαγειρέψουμε, όσα δεν άνοιξαν). Τρίβουμε τα κλειστά μύδια με σκληρή βούρτσα και κόβουμε το γένι τους. Τα πλένου¬με καλά με κρύο νερό (δεν τα αφήνουμε μέσα σε νερό γιατί απορροφούν άμμο και ακαθαρσίες) . Τα αφήνουμε μισή ώρα σε μια λεκάνη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρασί και τα μύδια. Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 -6 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, αφού δοκιμάσουμε (τα μύδια έχουν θάλασσα). Μεταφέρουμε τα μύδια σε μεγάλο μπολ. Σουρώνουμε το ζουμί τους με τουλουπάνι, συμπυκνώνουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και περιχύνουμε τα μύδια.
5 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες