Μαγειρίτσα 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μαγειρίτσα
Ένα αποκλειστικά ελληνικό πιάτο που λατρεύουμε οι περισσότεροι και που για έναν παράξενο λόγο που κανένας δεν ξέρει, το τρώμε και το απολαμβάνουμε μόνο το βράδυ της Ανάστασης.
 
 

Υλικά (6)

1 κιλό αρνίσια συκωταριά περίπου
600 γρ. αντίδια
1 φλ. καφέ ρύζι
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ετοιμάζετε τα λαχανικά. Ζεματάτε την συκωταριά, την αφήνετε να κρυώσει και την ψιλοκόβετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την συκωταριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε μέσα τα αντίδια χοντροκομμένα και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1,5 λίτρο νερό και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο και το προσθέτετε και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρετέ την ζεστή.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες