Μακαρονάδα πεπερονάτα με μπαχαρικά 7 ψήφοι

Μακαρονάδα πεπερονάτα με μπαχαρικά
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. μακαρόνια Νο 5
1 κουτί τοματοχυμός
1 ποτηράκι κρασιού νερό
1 κύβος ζωμό (βοδινού)
3-4 πράσινες πιπεριές γλυκές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασιού καλαμποκέλαιο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Μπαχαρικά: κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, κοκκινοπίπερο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού από τριμμένο κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα και ένταμ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε τηγάνι τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο καλαμποκέλαιο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τον τοματοχυμό, το νερό, τον κύβο, το αλάτι, τη ζάχαρη , το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρίφαλα να σιγοβράσουν μαζί με το νερό για 10-15 λεπτά περίπου, αφού προσθέσετε και τις πιπεριές μαζί με το λάδι του τηγανίσματος. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σχετικά παχύρρευστη. Βράστε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό αλατισμένο, στραγγίξτε τα, βουτυρώστε τα καλά, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και τα τυριά. Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες