Μακαρονάκι με γαρίδες και σπανάκι 3 ψήφοι

Μακαρονάκι με γαρίδες και σπανάκι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. μακαρονάκι ή κριθαράκι βρασμένο και στραγγισμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζ. νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
60 γρ. σπανάκι
100 γρ. ντομάτα κομμένη
500 γρ. ολόκληρες γαρίδες μέτριες

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σπανάκι και 1 φλιτζ. νερό. Σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν ρίχνουμε τη φρέσκη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους.
3. Ρίχνουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες