Μακαρόνια στο φούρνο με αλλαντικά 26 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡ.
Μακαρόνια στο φούρνο με αλλαντικά
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 πακέτο μακαρόνια
250 γρ. φέτες μπέικον
250 γρ. λουκάνικα cocktail
4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (regato ή gouda)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Mισοβράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στο πακέτο).
2. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
3. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, τα λουκάνικα κομμένα σε ψιλές φέτες, την καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε μικρά κομματάκια, το τυρί, το βούτυρο γάλακτος λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
4. Αραιώνουμε την κρέμα γάλακτος με ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.
5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 150° - 170°C.
Σερβίρεται ζεστό.
4 αστέρια από 26 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες