Μαλλιά αγγέλου με γαρίδες 4 ψήφοι

Μαλλιά αγγέλου με γαρίδες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

.
1,5 κουταλιά βούτυρο
1,5 κουταλιά αλεύρι
1,5 φλιτζ γάλα
1/2 φλιτζ παχιά κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1,5 κουταλιά πέστο βασιλικού
1,5 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιά τυρί παρμεζάνα τριμμένο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι Γούστερ σος
1 κουταλάκι ταμπάσκο
375 γρ μαλλιά αγγέλου
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
120 γρ φρέσκα πλατιά φασόλια καθαρισμένα
500 μεγάλες γαρίδες

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε βούτυρο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα, αφήνουμε να σιγοβράσει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
2. Προσθέτουμε το πέστο, το μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, τη Γούστερ σος και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μειώνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό, ανακατεύοντας που και που.
3. Βράζουμε γρήγορα ζυμαρικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει (για 3-4 λεπτά).Ταυτόχρονα ποσάρουμε την πιπεριά, τα φασόλια και τις γαρίδες σε άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει (για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.) Στραγγίζουμε the ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το μοιράζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με τις γαρίδες και τα λαχανικά, και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες