Μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια και στήθος κοτόπουλου στη σχάρα 1 ψήφοι

Από
Μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια και στήθος κοτόπουλου στη σχάρα
. Ο φρέσκος κόλιανδρος είναι πλέον διαθέσιμος στα σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμοι, στο τμήμα με τα φρέσκα λαχανικά. Συνήθως από τα ματσάκια του φρέσκου κόλιανδρου έχουν κοπεί οι ρίζες. Ζητήστε από τον μανάβη τις ρίζες, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοτσάνια ως υποκατάστατο ή και τα φύλλα του. Η γλυκιά σάλτσα τσίλι για ντιπ πωλείται σε καταστήματα με προϊόντα από την Ασία, με την ονομασία «σάλτσα για ψητό κοτόπουλο» (nam jim kai)
 
 

Υλικά (4)

Για το χοιρινό:
500 γρ. χοιρινό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
15-20 καλαμάκια για σουβλάκια
Για τη μαρινάδα του χοιρινού:
? φλιτζανιού σάλτσα σόγιας (κοινή)
1 ½ κουταλιά της σούπας γλυκιά μαύρη σόγια
? του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας Maggi
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίζες κόλιανδρου ψιλοκομμένες
Για το ψητό κοτόπουλο:
6 τεμάχια κοτόπουλο στήθος χωρίς κόκαλα με την πέτσα, περίπου 150 γρ. έκαστο.
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
2 κουταλιές της σούπας κομμένες ρίζες κόλιανδρου
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο ξεφλουδισμένο και κομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι άσπρο χοντροκομμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς ξερός χοντροκομμένος

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια χοιρινού:
1. Μαρινάρετε τις λωρίδες χοιρινού στο μίγμα για δύο ή περισσότερες ώρες.
2. Περάστε τις λωρίδες χοιρινού στα καλαμάκια τα οποία έχετε μουσκέψει σε νερό, αφήνοντας ένα μέρος τους ελεύθερο για να μπορείτε να τα γυρνάτε στη σχάρα.
3. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο φούρνο μέχρι να γίνουν. Σερβίρονται ζεστά με ρύζι στον ατμό.
Κοτόπουλο:
1. Πλύνετε το κοτόπουλο και σκουπίστε το, πατικώνοντάς το λίγο με το ειδικό ξύλινο σφυρί για ομοιόμορφο ψήσιμο.
2. Φτιάξτε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας ρίζες κόλιανδρου, σκόρδο, άσπρο πιπέρι και κουρκουμά σε ένα μίξερ και προσθέτοντας τη σάλτσα ψαριού ώστε να δημιουργηθεί ένας λείος πολτός. Μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μίγμα για τουλάχιστον μισή ώρα.
3. Ψήστε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά έως ότου ψηθούν και αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. (δέκα λεπτά εάν τα κομμάτια κοτόπουλου δεν είναι πολύ χοντρά). Μπορείτε επίσης να ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο, με την πέτσα από την επάνω πλευρά, χωρίς σκέπασμα στους 220 °C για 20 λεπτά.
4. Σερβίρετε με γλυκιά σάλτσα τσίλι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές