Μαστέλο 1 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Μαστέλο
Μαστέλο είναι η πήλινη γάστρα και δίνει το όνομα της στο φαγητό.
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες)

4-5 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
3/4 lt. κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
6-7 κληματόβεργες
1 λαδόκολλα
πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρασί και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Στρώνουμε τις κληματόβεργες μέσα σε ένα μαστέλο, τοποθετούμε πάνω το κρέας, το περιχύνουμε με τη μαινάδα και το πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Σκεπάζουμε το φαγητό με τη λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 1/2 ώρες.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες