Μαύρες ταλιατέλες με σουπιές η καλαμαράκια 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μαύρες ταλιατέλες με σουπιές η καλαμαράκια
Δοκιμάστε ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο με μαύρες ταλιατέλες και τα θαλασσινά που προτιμάτε.
 
 

Υλικά

1 πακέτο (250 γρ.) μαύρες ταλιατέλες (θα τις βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
600-700 γρ. σουπιές ή καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές (ή τα καλαμαράκια) και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε φετάκια.
Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε και τις ταλιατέλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λάδι άλλου τύπου.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες