Μελιτζάνες τυλιχτές 10 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Μελιτζάνες τυλιχτές
Αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή για μπουφέ. Γευστική και εμφανίσιμη τρώγεται και ζεστή και κρύα. Δοκιμάστε την.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

3-4 μεγάλες μακρόστενες μελιτζάνες φλάσκες
λάδι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ. φυτίνη
2-3 τομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. σταφίδες
ξανθές
2-3 κ.σ. τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις βάζετε 1 ώρα περίπου σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε, τις στύβετε και τις τηγανίζετε. Τις αφήνετε να στραγγίσουν.
2. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τον κιμά με το κρεμμύδι και τη φυτίνη. Προσθέτετε τις τομάτες το μαιντανό και λίγο νερό αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τον κιμά να βράσει. Λίγο πριν τον αποσύρετε προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
3. Βάζετε λίγο από τον κιμά πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τις τυλίγετε ρολό. Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, τις πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή παρμεζάνα) και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές με σάλτσα ντομάτας.

Σημ. Ο κιμάς μπορεί να αντικατασταθεί κατά το 1/2 με συκωτάκια πουλιών.
2 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες