Μικρασιατικό πεϊνιρλί 3 ψήφοι

Από ΟΛΓΑ Ξ.
Μικρασιατικό πεϊνιρλί
Διαφορετικό πεϊνιρλί από αυτά που τρώμε με το τυρί και τα διάφορα αλλαντικά.
 
 

Υλικά

Για τη ζύμη:
2 κιλά αλεύρι (κρατάω λίγο για το άνοιγμα του φύλλου)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
30 γρ. μαγιά

Για την γέμιση:
1 1/2 κιλό φέτα
5 αυγά
βούτυρο (φυτίνη)
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση

Στύβω πρώτα με τα χέρια τα κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο με αλάτι πριν τα ανακατέψω με την φέτα και τα αυγά. Αν η φέτα είναι αλμυρή βάζω μόνο ελάχιστο αλάτι, ίσα για να στύβονται. Αφού φτιάξω μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, παίρνω τα μπαλάκια και τα ανοίγω σε μακρόστενα κομμάτια. Στο κέντρο τους βάζω από την γέμιση αφήνοντας γύρω-γύρω ένα περιθώριο 3-4 πόντων. Γυρίζω τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα φτιάχνοντας μακρόστενους «φακέλους», στους οποίους η επάνω επιφάνεια θα είναι ανοιχτή για να φαίνεται η γέμιση. Χτυπάω ένα αυγό με λίγο νερό και ρίχνω επάνω στην γέμιση που φαίνεται λίγο από αυτό το μίγμα αυγού.
Ψήνω τα πεϊνιρλί σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα κόβω σε τετράγωνα κομμάτια. Όσο ψήνονται τα πεϊνιρλί βάζω σε μια κατσαρολίτσα φυτίνη να λιώσει χωρίς να κάψει. Μόλις κόψω τα πεϊνιρλί σε κομμάτια τα βουτάω στιγμιαία στην λιωμένη φυτίνη και τα στολίζω στην πιατέλα.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες