Μινεστρόνε 1 ψήφοι

Μινεστρόνε
Τα φασόλια, το ζυμαρικό και τα λαχανικά είναι το κοινό σημείο των αναρίθμητων παραλλαγών της κλασικής αυτή ιταλικής χορτόσουπας.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

700 ml ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια με το χυμό τους κομμένα
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 φλιτζ. λάχανο σχισμένο
3/4 φλιτζ. ντοματοχυμός
1/2 φλιτζ. καρότο κομμένο
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά φρέσκα φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα ή 1 κουταλάκι ξηρός βασιλικός τριμμένος
1/4 κουταλάκι σκορδόσκονη
1 κονσέρβα των 450 γρ. λευκά ή άλλα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 μέτριο κολοκύθι κομμένος σε φέτες πάχους 6 χιλ. (1 φλιτζ.)
125 ml πράσινα φασολάκια φρέσκα
50 γρ. σπαγέτι ή λιγκουίνια σπασμένα (περίπου 1/2 φλιτζ.)
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα ξυσμένο ή τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια χύτρα αναμιγνύουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το κρεμμύδι, το λάχανο, τον ντοματοχυμό, το καρότο, το σέλερι και τη σκορδόσκονη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη τη χύτρα για 20 λεπτά.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φασόλια, το κολοκύθι, τα πράσινα φασολάκια και το ζυμαρικό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά και το ζυμαρικό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε σε κάθε πιάτο τυρί παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες