Μπακαλιαρογιαπράκια 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Μπακαλιαρογιαπράκια
Μια πολίτική συνταγή νοστιμότατη και ιδιαίτερη.
 
 

Υλικά (20-25 τεμάχια)

1 κιλό μπακαλιάρος
300 γρ. ρύζι
1 κουταλάκι ντοματοπελτές
2 αυγά
2 λεμόνια
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλ. λάδι
1 λάχανο
αλάτι
πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι
μαϊντανός
άνηθος

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει για μια νύχτα αλλάζοντας συχνά το νερό του.
Την επομένη αφαιρούμε πέτσες και κόκκαλα και τον περνάμε από το μούλτι. Ζεματάμε τα φύλλα από το λάχανο και τα διαλέγουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το 1/2 από το λάδι να κάψει και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι το ροδίζουμε και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, την ντομάτα λιωμένη σε λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε 1 φύλλο λάχανο και τα τυλίγουμε μακρόστενα γιαπράκια. Τα βάζουμε την κατσαρόλα στην σειρά, προσθέτουμε ζεστό νερό το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο βάζουμε επάνω τους ένα πιάτο σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά. Μόλις βράσουν τα αυγοκόβουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες